Fernando Blanco, el pare de la Nadia, en una entrevista al programa 'Espejo Público' d'Antena 3, ha reconegut que en lloc de portar la seva filla, que pateix una malaltia rara (Tricotiodistrofia), a metges especialistes a Houston la va portar a un curandero. Blanco ha confessat que algunes parts de la història, que ha explicat per recaptar fons, les ha exagerat per por a perdre la seva filla. El jutjat d'Instrucció número 1 de La Seu d'Urgell ha ordenat aquest dilluns la immobilització dels comptes on s'han rebut les donacions pel 'cas Nadia' amb l'objectiu d'investigar presumptes irregularitats en la gestió d'aquests fons. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra investigaven l'origen i destinació de les donacions rebudes de les diferents campanyes endegades els últims anys. Algunes informacions apunten que la xifra recaptada en total pujaria als 1,5 milions d'euros.

La sospita d'un possible engany s'ha encès després que diversos mitjans hagin explicat que el relat de viatges constants, la recerca de tractaments experimentals i contactes amb metges i científics experts era total o parcialment fals. El pare ha defensat a les xarxes socials la veracitat de la història i assegura que està disposat a tornar els diners a tothom que li requereixi amb el comprovant de la transferència feta a la família. Les diligències que ha obert el jutjat de guàrdia de la Seu d'Urgell són per presumpte delicte d'estafa, després d'una investigació dels Mossos d'Esquadra coordinada per la Fiscalia.

Les diligències que ha obert el jutjat de guàrdia de la Seu d'Urgell són per presumpte delicte d'estafa, després d'una investigació dels Mossos d'Esquadra coordinada per la Fiscalia.

Una investigació periodística realitzada pel diari El País indica que ''molts aspectes de la història són completament inversemblants''. Les suposades invencions vénen des de la mateixa malaltia i els seus tractaments, passant per un científic reputat internacionalment que treballa des d'una cova il·localitzable a Afganistan.

L'informe indica que moltes de les transferències per pagar a metges es feien a altres comptes de la mateixa associació.

El pare de la Nadia, es trobava ingressat a l'Hospital de la Seu d'Urgell des del divendres passat, un dia després de fer-se públic el cas. Segons fonts properes a la família, aquest dilluns ha demanat l'alta voluntària. La voluntat del pare, abans de saber-se que el jutge ha ordenat bloquejar els comptes on es rebien les donacions, era anar als bancs per donar ordre que tothom que ho demanés, se li tornessin els diners que havien donat. L'entrevista a Antena 3 l'ha concedit via telèfon.