La plataforma No Més Morts a la C-55 ha enviat aquest dilluns al matí una carta a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya per reclamar que "s'iniciïn amb urgència" les obres de desdoblament de la via entre Castellbell i el Vilar i Manresa. La reclamació arriba després de l'últim incident que ha tingut lloc a la via, el dissabte 26 de novembre, en què es va tallar més de 5 hores la carretera per la caiguda d'un arbre i rocs. La plataforma critica que hi va haver una informació "mínima i confosa" en tot moment i considera que tampoc va funcionar correctament el protocol d'aixecament de barreres de l'autopista C-16. L'entitat ciutadana lamenta que les incidències són "constants" en una via en què en alguns trams hi circulen fins a 36.000 vehicles diàriament.

La carta que ha enviat la plataforma No Més Morts a la C-55 als grups parlamentaris fa una cronologia dels fets que van tenir lloc aquest dissabte 26 de novembre. En el seu escrit, lamenten que va haver-hi "vehicles aturats i retinguts quasi dues hores al lloc afectat"; que els serveis d'emergències "van tenir grans dificultats per accedir al lloc"; així com també que la desviació del trànsit cap a l'autopista C-16 es va fer "sense abans haver acordat l'aixecament de barreres".

A més, la plataforma critica una "pèssima" gestió i informació per part del Servei Català de Trànsit, un fet que consideren "lamentable i vergonyós". "Un cop més han fallat els protocols d'actuació que es revisen cada cop que en passa alguna i mai s'acaba de perfeccionar i executar com hauria de ser", lamenta la plataforma. L'entitat també inclou al seu document un seguit de comentaris d'usuaris de la C-55 que es trobaven al lloc dels fets i descrivien la situació.