El Servei Català de Trànsit té previst anul·lar avui els carrils ràpids de l'eix del Llobregat (C-16), entre Bagà i Berga, en sentit sud. Ho fa amb motiu de l'operació retorn de la primera fase del pont de la Constitució i la Immaculada, que també anul·larà el carril ràpid de la C-55, als Comtals de Manresa. A més, a la cruïlla de la C-16 amb Berga, també s'anul·laran els girs a l'esquerra, en sentit nord. L'objectiu serà intentar minimitzar les retencions previstes.

L'operació retorn es preveu sobretot conflictiva entre les 12 del migdia i les 3 de la tarda, i entre les 5 de la tarda i les 9 del vespre. Com és habitual en aquesta època, la C-16 es preveu una de les vies més problemàtiques, tant a la boca nord del túnel del Cadí com també en el tram entre Guardiola de Berguedà i Berga.

Altres vies que es preveuen problemàtiques són l'autovia A-2, entre el Bruc, Collbató i Esparreguera; la C-14, entre Ribera d'Urgellet i Organyà i en el tram de Ponts; la N-145, entre la Seu d'Urgell i Andorra; i la N-260, entre la Seu d'Urgell i Ribera d'Urgellet. També es preveu que serà conflictiva l'autovia C-17, al Ripollès i Osona.

Demà a la tarda, començarà l'operació sortida de la segona fase del pont, que s'allargarà també dijous al matí.