Un home, C.Z.A. de 66 anys, de nacionalitat veneçolana i veí de Castellar del Vallès, va morir aquest dimecres a la tarda en caure per un barranc amb el vehicle amb què circulava per la BP-1121, la carretera que uneix el monestir de Montserrat i Monistrol. El cotxe es va precipitar uns 200 metres i va quedar bolcat en un punt de difícil accés. Els serveis d'emergència van descartar la presència de més ocupants al vehicle, després d'haver fet una recerca per l'exterior.

Bombers va rebre l'avís a 2/4 de 5, alertats que un turisme, un Audi A4 llogat, havia sortit de la via al punt quilomètric 12 de l'esmentada carretera, a la zona de Guilleumes, entre el peatge del monestir i la colònia Puig (terme de Marganell). En aquest punt en concret no hi havia barana i el cotxe havia saltat pel marge i havia quedat encastat a la tanca de protecció del Cremallera, fent caure a la vegada pedres i branques.

«Tot apunta que la persona morta era resident a Catalunya i de nacionalitat estrangera» va explicar Jordi Jané, conseller d'Interior de la Generalitat, en una roda de premsa, passades les 8 del vespre.

10

Accident de trànsit a la carretera de Montserrat

Arribar fins al cotxe, una tasca complicada

Arran del sinistre es van activat 8 patrulles dels Mossos d´Esquadra, 15 dotacions i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i 2 ambulàncies del SEM (Sistema d´Emergències Mèdiques). Els experts en rescats de muntanya, els GRAE (Grup d´Actuacions Especials), van haver de baixar pel barranc muntant una instal·lació de cordes per poder arribar al vehicle sinistrat que es trobava en una zona de difícil accés, el van estabilitzar per després procedir al rescat de la víctima. Per poder dur a terme les tasques de rescat els Bombers van haver d´instal·lar també grups electrògens ja que en aquells moments ja era fosc.

No va ser fins a la compareixença de Jané, tres hores i mitja després del sinistre, quan es va confirmar la mort del conductor. El seu cos va ser excarcerat i retirat cap a 2/4 de 9 del vespre.

Arran de l'accident, el Cremallera va haver d'interrompre el servei entre les estacions de Montserrat i Monistrol Vila, i per als turistes i treballadors del monestir es va habilitar servei d'autobús. Paral·lelament, un comboi del Cremallera es va desplaçar fins al punt més proper del sinistre per ajudar en les tasques de salvament i d'evacuació del cadàver.