L'operació tornada de la primera fase del pont de la Constitució i de la Immaculada va deixar ahir llargues retencions de vehicles a l'eix del Llobregat. Segons el Servei Català de Trànsit, hi va haver cues de set quilòmetres a la C-16, entre Berga i Cercs, i de sis quilòmetres a la C-55, entre Manresa i Sant Vicenç. De totes maneres, no hi va haver les congestions d'altres operacions retorn.

Per facilitar la mobilitat, Trànsit va anul·lar, mitjançant la col·locació de cons, el carril ràpid de la C-55 als Comtals de Manresa, amb l'objectiu que no es produís un embús de vehicles al final del doble carril. També va fer el mateix a l'eix del Llobregat (C-16) al Berguedà, anul·lant els carrils ràpids entre Bagà i Berga, en sentit sud. A la cruïlla de la C-16 amb Berga, també es van anul·lar els girs a l'esquerra, en sentit nord.

D'altra banda, avui a la tarda, començarà l'operació sortida de la segona fase del pont, que s'allargarà fins dijous al matí. El retorn dels vehicles es preveu diumenge.