El director de l'escola Miret i Sans d'Organyà i la tutora de Nadia Nerea Blanco han declarat davant del magistrat número 1 de la Seu d'Urgell en relació a les absències de la nena a l'escola. Ambdós han entrat abans de les onze del matí, estaven citats a les onze, als jutjats i n'han sortit poc després les dotze del migdia. Així la declaració dels dos educadors ha durat aproximadament una hora. Aquest dimecres l'advocat de la família, Alberto Martín, ha presentat al jutjat de la Seu dos recursos en relació al cas. Un recurs en contra de la retirada de la pàtria potestat de la nena a la mare, Marga Garau, i un segon recurs en contra de la presó provisional decretada divendres passat al pare de la menor, Fernando Blanco. Cal recordar que entre les diligències que ha emprès el jutge hi ha la demanda que ha fet al Registre Civil de Palma del certificat original on consta el naixement de la menor, el testimoni del qüestionari per a la declaració del naixement i de l'informe del facultatiu que va assistir al naixement i l'informe forense per a conèixer l'estat de salut de la menor.

Els únics testimonis citats a declarar, per ara, en el cas Nadia, el director de l'escola i la seva tutora, han passat aquest dijous al matí pel jutjat de la Seu. La declaració d'ambdós no ha durat més d'una hora i després han sortit del jutjat tapant-se la cara per a no ser reconeguts.

D'altra banda el magistrat va demanar dilluns a l'Oficina de Recuperació i Gestió d'Actius la localització i gestió dels béns (incloent-hi els comptes bancaris i altres productes financers) dels pares, de la nena i de la Fundació. També va autoritzar a l'esmentada oficina a fer una recerca d'informes a la base de dades de l'Agència Tributària, també en bases de dades notarials i a la Tresoreria General de la Seguretat Social.