L'home de 87 anys que va ser atropellat dimarts passat a la car-retera C-55, a l'alçada de Castell-galí, Ramon Vila Ballester, va acabar morint a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa divendres passat, 6 de gener, en no poder superar les ferides. Ramon Vila Ballester era veí de Castellgalí i es trobava ingressat al centre manresà des del mateix dimarts dia 3. El funeral per Ramon Vila es va celebrar aquest dilluns, dia 9 a l'església de Castellgalí.

L'atropellament que ha acabat causant la mort de Ramon Vila Ballester va tenir lloc el dia 3 de gener poc després d'1/4 de 7 de la tarda i va provocar cues de cotxes de fins a cinc quilòmetres, en sentit sud, entre Castellgalí i Manresa. Els Mossos d'Esquadra van donar pas alternatiu, per la qual cosa es va descartar desviar el trànsit a l'autopista C-55 (a una hora en què funcionava la gratuïtat del tram Manresa-Sant Vicenç, mitjançant Teletac). Una hora i mitja més tard, la C-55 ja va quedar oberta.

Es dóna el cas que, durant la cua d'aquest accident, una dona embarassada de tres mesos, que era a l'interior d'un dels vehicles aturats, va haver de trucar al 112 perquè es trobava malament i va trobar la carretera bloquejada. La dona va haver de ser assistida per una ambulància del SEM, que va trigar més d'un quart d'hora a arribar, ja que també va tenir problemes per fer-se pas entre els vehicles. Quan la dona va arribar finalment a l'hospital, els metges li van dir que havia tingut un avortament, tot i que s'ignora si s'hauria pogut evitar amb una arribada més ràpida al centre sanitari.

El Servei Català del Trànsit va fer públic, precisament ahir, la xifra de víctimes mortals a les carreteres catalanes. En aquest balanç, el SCT no hi inclou el veí de Castellgalí atropellat el dia 3 de gener. Segons les xifres del SCT, durant el període de vacances de Nadal, des del divendres 23 de desembre del 2016 fins al diumenge 8 de gener del 2017, han mort 4 persones en 4 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya. El SCT informa que aquest balanç de víctimes mortals és inferior al de l'any passat.