Segons informa el Meteocat, la temperatura mínima d'aquest dilluns es donarà al final del dia i serà similar o lleugerament més alta que la d'ahir, tot i que a zones elevades serà lleugerament més baixa.

La temperatura màxima serà lleugerament més baixa al terç nord i al quadrant nord-est. A la resta del país serà entre lleugerament i moderadament més alta. La temperatura mínima es mourà entre els -5 i 0 ºC al Pirineu, Prepirineu i el nord de la depressió Central, entre els -2 i 3 ºC a la resta de la depressió Central i al prelitoral, i entre els 1 i 6 ºC al litoral. La temperatura màxima oscil·larà entre els -1 i 4 ºC al Pirineu, entre els 1 i 6 ºC al Prepirineu, entre els 11 i 16 ºC a la meitat sud i entre els 4 i 9 ºC a la resta del país.

S'esperen precipitacions al Pirineu

Al Pirineu, s'esperen precipitacions, essent moderades i continuades al seu extrem nord. De manera més intermitent i dispersa també podran afectar l'extrem nord del Prepirineu fins al migdia. Les precipitacions tendiran a minvar a partir del vespre, tret del vessant nord del Pirineu on continuaran de manera més feble.

La cota de neu se situarà al voltant dels 1.000 metres fins a la tarda al Pirineu occidental, localment més baixa fins a mig matí a algunes valls del vessant sud, i baixarà a qualsevol cota a final del dia. Al Pirineu oriental la cota de neu pujarà fins als 800 metres al migdia, per baixar al llarg de la tarda fins a qualsevol cota. En tot l'episodi de neu s'acumularà més d'un metre de neu per sobre de 2.000 metres.

A més, hi haurà borrufa que també podrà afectar al Prepirineu i puntualment al nord de la depressió Central. A banda, al quadrant nord-est són probables precipitacions febles i disperses, especialment fins a mitja tarda. Inicialment serien en forma de neu a partir d'uns 300 metres, tot i que la cota pujarà transitòriament fins a situar-se al voltant dels 500 metres de cara a migdia. Al llarg de la tarda tornaria a baixar la cota de neu. Al quadrant nord-est del país les quantitats de precipitació acumulada seran minses. A més, durant el matí s'esperen algunes precipitacions febles i minses al massís del Port. La cota de neu es situarà entorn dels 900 metres.