El pis de Martorell on aquesta matinada ha mort una dona a causa d’un incendi forma part d’un bloc d’habitatges propietat d’una entitat financera, els quals estan ocupats il•legalment, amb el subministrament elèctric punxat. Així ho ha confirmat l’Ajuntament, qui ha senyalat que la víctima i la seva parella no rebien en aquests moments cap atenció del Servei Local d’Habitatge. La regidora del patronat municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, Núria Canal, ha recordat que l’Ajuntament ofereix assessorament i suport als veïns del municipi que necessiten un habitatge regularitzat, i ha remarcat que han de ser les persones afectades les qui sol•licitin aquest servei “proactivament”. Durant tot el matí, els Bombers i els Mossos d’Esquadra treballen al lloc dels fets per esclarir la causa que ha originat el foc.

L’edifici de Martorell on s’ha produït l’incendi al voltant de la una de la matinada d’aquest dijous, situat al carrer Revall 16-18, és un bloc d’habitatges ocupats. Un dels veïns, José Linero, ha corroborat que viu de forma irregular en un dels pisos de la finca, des de fa tres anys, i ha assegurat que va accedir a l’habitatge pagant 500 euros. Segons aquest testimoni, la resta dels veïns del bloc també resideixen a l’edifici amb ocupacions irregulars i diverses vegades han rebut citacions judicials per desallotjar els habitatges.

José Linero, que ha lamentat que l’escala de la finca té diverses deficiències de llum i manteniment, ha explicat als mitjans de comunicació que ell tan sols coneixia la víctima de vista, i ha senyalat que feia aproximadament tres anys que ella i la seva parella vivien a l’edifici. Un temps similar al seu.

Des del govern municipal, la regidora del patronat municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, Núria Canal, ha remarcat que l’edifici és propietat d’una entitat financera i ha subratllat que l’actuació de l’Ajuntament només es pot limitar a oferir suport i assessorament als veïns que desitgin regularitzar la seva situació. Pel que fa als subministraments de què disposen els pisos ocupats, Canal ha senyalat que són obtinguts de forma fraudulenta.

Pel que fa a l’incendi, els Mossos d’Esquadra i els Bombers treballen per esclarir el motiu que ha originat el foc. Núria Canal ha explicat que la Policia Local de Martorell ha estat la primera en acudir al pis, fent les primeres tasques d’extinció, que posteriorment han estat reforçades pels Bombers. Quan aquests han accedit a l’immoble, han localitzat la víctima mortal, calcinada. Es tracta d’una dona de 49 anys que estava estirada al sofà, que també ha quedat calcinat. Alhora, els Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) han traslladat la seva parella, un home de la mateixa edat, fins l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí per una intoxicació lleu.