L'onada de fred més rigorosa des del 2012 va començar ahir a remetre després d'haver deixat temperatures sota zero arreu de la Catalunya Central i de fins a -20ºC a la Cerdanya. Tot i així, els termòmetres continuaran sent hivernals, segons el Meteocat.

El fred siberià anirà allunyant-se després que ahir a la matinada les comarques centrals registressin de nou mínimes ben gèlides, si bé no tant com la nit anterior, quan molts observatoris van anotar rècords dels darrers cinc anys. Ahir al matí, encara era normal veure glaçats molts estanys, fonts i trams de riu del Berguedà, del Bages, del Solsonès i de la resta de comarques centrals.

A Manresa, el termòmetre va baixar ahir, a les 8.40 del matí, fins als -4,1 graus negatius, gairebé tres graus per sobre de la mínima que s'havia registrat el matí anterior, que va ser de -6,9 graus. A Cardona, la mínima ahir va baixar fins als -7,3 graus, quan dimecres havia estat de -9,7. A Moià, el registre mínim va ser ahir -3,8 graus; a Berga, -2,4; i, a Igualada, -1,5. Solsona va ser una de les capitals amb la mínima més baixa: -6,6.

A la Cerdanya, els termòmetres van tornar a tocar fons i va ser de nou la comarca amb les temperatures més baixes de Catalunya, però sense batre els rècords de dimecres. A Das, on l'aeròdrom havia registrat fa dos dies una mínima de -21,6 graus, ahir el mercuri va caure fins als -19,3.