Amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, el Col·legi d'Advocats de Manresa es va instal·lar ahir als als vestíbuls dels jutjats i va informar unes 50 persones sobre els avantatges de la mediació. Es tracta d'una forma pacífica de resolució de conflictes que compta amb la intervenció d'una tercera persona (el mediador) per tal d'arribar a un acord consensuat i beneficiós per a totes dues parts.

La mediació es pot aplicar en molts assumptes, com ara separacions, divorcis, herències i reclamacions de quantitat i arrendaments. L'objectiu és trobar una solució entre totes dues parts que eviti haver de recórrer a la via judicial, que és més llarga i que té un alt cost emocional.

A Manresa, el Col·legi d'Advocats té un Servei d'Orientació a la Mediació, els dilluns i els dimecres de 4 a 7 de la tarda, que atén totes les persones interessades a conèixer què és la mediació i vulguin sol·licitar-ne una. Durant el procés de mediació, cadascuna de les parts ha de tenir el seu advocat que l'assessori, ja que el mediador és una figura imparcial. L'acord que s'arribi es plasmarà posteriorment davant del jutge.