El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) preveu la possibilitat de nevades avui a partir del migdia en diverses comarques de la Catalunya Central (com ara el Berguedà, el Moianès, el Solsonès i l´Alta Anoia) i al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. D´entrada, segons el Meteocat, ahir a la nit no es preveia que la nevada fos ni extensa ni abundant, però calia seguir-ne l´evolució. Per aquest motiu, Protecció Civil va activar la fase alerta del pla Neucat.

Les previsions indicaven que l´entrada d´una massa d´aire fred pot portar nevades a partir d´avui a primera hora del matí a algunes comarques del Pirineu i el Prepirineu i, hores després, a la Catalunya Central, als Vallesos i en punts del litoral de Barcelona, amb gruixos de més de dos centímetres a cotes superiors a 500 metres. A partir del migdia, la cota de nou se situarà al voltant dels 400 metres i, puntualment, per sota.

A les comarques del Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya, l´Alt Urgell i el Moianès la probabilitat de nevades és superior, atesa la seva altitud superior a 500 metres. Algunes de les carreteres de la Catalunya Central que es poden veure afectades són l´eix Transversal (a la zona de l´Anoia, el Moianès i Osona), la A-2 (entre Collbató i Cervera); la C-37, a Igualada; i l´eix del Llobregat (C-16), sobretot a l´alt Berguedà i a la Cerdanya.