L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Joan de Vilatorrada té, des d'aquest mes de gener, tres emissores de la xarxa de radiocomunicacions d'emergències Rescat, cedides pel departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. L'acte oficial d'entrega de l'equipament es va dur a terme dijous passat al migdia a l'ajuntament.

La cessió de les tres emissores és el resultat del conveni de coordinació i col·laboració en matèria de seguretat pública signat el 22 de desembre passat per part del conseller d'Interior, Jordi Jané, i l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso.

L'acord preveu que la Generalitat es faci càrrec del cost de les emissores i, per la seva banda, l'Ajuntament es compromet que els voluntaris de Protecció Civil que utilitzin els terminals Rescat comuniquin directament al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil de la Generalitat (CECAT) les situacions de risc o incidències rellevants que puguin detectar.

El contacte a través d'una xarxa comuna de radiocomunicacions permetrà facilitar la comunicació entre el CECAT i els voluntaris de Protecció Civil, sobretot durant el desenvolupament de serveis preventius en esdeveniments de concurrència massiva com cercaviles, cavalcades, correfocs i activitats esportives. El conveni inclou un protocol específic de comunicacions sobre en quins casos i com s'han de facilitar aquestes dades al CECAT.