El Govern ha condemnat la mort d'una dona a mans del seu home aquest dimarts al matí a Súria. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha volgut iniciar la seva intervenció en la roda de premsa posterior al Consell de Govern condemnant "enèrgicament", en nom del Govern, l´homicidi i ha expressat el més sentit condol a la família i amics de la víctima i també al poble de Súria. Munté ha reiterat "la voluntat compartida amb el conjunt de la societat catalana de lluitar i eradicar aquesta terrible xacra".

Des de l´Institut Català de les Dones, la seva presidenta, Teresa M. Pitarch, ha lamentat els fets i ha insistit la determinació del Govern en l´eradicació de la violència masclista. A través del Programa d'intervenció integral contra la violència masclista el Govern recorda que treballa amb l´objectiu d´acabar amb aquesta xacra i en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones, i els seus fills i filles.

Pitarch ha subratllat que tothom s´ha de posicionar "de manera clara" contra la violència masclista i "mostrar rebuig davant de la més mínima manifestació". "Tota la societat ha d´actuar contundentment fins que aconseguim una Catalunya lliure de violència masclista", ha reclamat.

La presidenta de l´Institut Català de les Dones també ha posat en relleu la importància d´avançar en la millora del coneixement i de la identificació de la violència masclista per poder prevenir-la. "Els assassinats són la punta de l´iceberg d´una violència molt més amplia, soterrada i fins i tot naturalitzada que encara costa d´identificar perquè és estructural i profunda", ha conclòs.