Tretze persones han estat ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), vuit de les quals han acabat sent traslladades a l'hospital per intoxicació de fum, i una vintena han estat desallotjades, aquest dilluns a la matinada, a causa d'un incendi a l'interior d'un pis del carrer d'En Cirera, número 14, de Manresa. El foc ha afectat el primer pis, on hi vivia un home d'entre 40 i 50 anys amb el seu fill adolescent, i el fum ha acabat afectant els immobles superiors, habitats per famílies.

El pis en el que s'han iniciat les flames estava habitat per un home amb un possible deteriorament cognitiu que vivia amb el seu fill menor d'edat. Segons apunten els veïns de la zona, l'home era usuari dels serveis socials de l'Ajuntament i acumulava grans quantitats d'escombraries al seu domicili. Això i el fet que tingués la llum punxada són les principals hipòtesis que s'apunten com l'origen de les flames.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 02.05 hores d´aquest dilluns a la matinada i fins al lloc s´han desplaçat sis dotacions (tres camions, l´autoescala i dos vehicles lleugers) que han treballat per extingir l´incendi que ha cremat una habitació d´un pis de la primera planta i han ventilat el pis (bàsicament menjador i una altra habitació) i l´escala comunitària afectats pel fum. A les 02.25 hores ja es donava el foc per controlat i poc després de les 03.00 hores extingit.

Com a mesura preventiva s´han desallotjat 19 veïns de les tres plantes de l´edifici. El SEM, que ha desplaçat dues ambulàncies, ha atès un total de 13 persones de les quals 8 han estat traslladades, per intoxicació (entre lleu i menys greu) a l'hospital de Sant Joan de Déu Manresa. Les altres cinc han estat donades d´alta in situ.

A les 03.34 hores tots els veïns han pogut retornar als seus domicilis excepte els veïns del pis afectat, dels quals se n´ha fet càrrec del seu allotjament els serveis socials de l´Ajuntament de Manresa.

Fins al lloc també s´han desplaçat efectius dels Mossos d´Esquadra i de la Policia Local.