Els Mossos d'Esquadra van traslladar aquest dimarts en autobús 16 interns de la presó Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires al centre penitenciari Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada. Són els setze primers reclusos que ha d'acollir la presó bagenca amb motiu del tancament de la històrica Model de Barcelona, que ha obligat el departament de Justícia de la Generalitat a fer una redistribució dels interns de tot Catalunya. En els propers dies, encara han d'arribar 63 reclusos més a Lledoners.

L'autobús va sortir de Brians poc després de 2/4 de 9 del matí i va arribar a Lledoners a 2/4 de 10, seguit d'un cotxe i d'una furgoneta del mateix cos policial. Els setze interns van passar a ser distribuïts pels diferents vuit mòduls de la presó bagenca.

En les properes setmanes, es durà aterme el trasllat de la resta de presos, ja que el centre de Sant Joan ha d'acollir en total 79 nous interns, amb la qual cosa vorejarà els 700 reclusos. La xifra, però, encara quedarà lluny dels 800 interns que va arribar a tenir Lledoners no fa pas gaires anys.

El trasllat d'ahir va ser el segon que ha fet Justícia des que va anunciar el tancament de la presó Model. El primer canvi es va fer la setmana passada, i va consistir en el trasllat de presos de Brians 1 al centre veí de Brians 2, segons fonts de la conselleria. Tots els 79 interns que guanyarà Lledoners procediran de Brians 2.

Els plans de Justícia és que Brians 1 passi a ser el nou centre de presos preventius de la demarcació de Barcelona, en substitució de la Model. Abans de rebre els primers preventius, però, Justícia haurà de buidar Brians 1, els presos dels quals seran traslladats a l'edifici veí de Brians 2. Com a conseqüència, els interns que acollia fins ara Brians 2 seran traslladats a diverses presons del país, entre les quals Lledoners.

La presó bagenca té una capacitat màxima de 1.025 presos, però, fins ara, n'acollia poc més de 600, per la qual cosa es trobava únicament al 59% de la seva capacitat. Amb els 79 interns que s'hi afegiran ara, doncs, Lledoners passarà a tenir 683 presos, amb la qual cosa la seva ocupació passarà a ser del 66%.

Amb el tancament de la Model, s'hauran de distribuir els seus treballadors cap als altres centres penitenciaris. En el cas de Lledoners, passarà d'una plantilla de 364 a 414 empleats, amb la qual cosa guanyarà una cinquantena de treballadors.