Una cadira d'oficina que estava situada al costat de l'estufa va ser l'element que va propagar l'incendi mortal en un habitatge de Manresa, dilluns a la matinada, després d'haver-se escalfat per la presència propera de l'aparell calefactor. Així ho van explicar ahir els Mossos d'Esquadra, després de concloure la investigació sobre la causa concreta de l'incendi. El funeral de la víctima, Jordi López Padilla, de 40 anys, es fa avui, a les 10 del matí, a la sala Espai Mémora de Funerària Fontal.

L'estufa elèctrica que va provocar l'incendi és un radiador amb barres incandescents, un tipus d'aparell que els Bombers recomanen no apropar a peces de roba ni a cap element combustible. De fet, és un dels tipus d'estufes que solen estar al darrere de molts incendis d'habitatge.

La PAHC Bages va assenyalar ahir que la víctima mortal patia pobresa energètica, ja que tenia la llum punxada i vivia amb una renda per invalidesa. Tanmateix, el col·lectiu espera els informes per determinar si aquesta ha estat la causa de fons de l'incendi. Endesa, per la seva banda, va confirmar ahir que l'home tenia la llum punxada per impagament des del 2011 i desvincula el cas de la pobresa energètica. «Estem parlant d'un cas de frau elèctric», afirma. L'home no era usuari dels Serveis Socials de Manresa.