La quantitat econòmica estafada pels pares de la Nadia, la nena d'onze anys d'Organyà malalta de tricotiodistròfia els progenitors de la qual estan acusats de gastar-se els diners de les donacions destinades al seu tractament, podria superar el milió d'euros.

Així ho assegura aquest dilluns el diari Segre, que assenyala que fonts pròximes al cas confirmen que Fernando Blanco i Maragarita Garau haurien estafat més d'un milió d'euros i no els prop de 600.000 que els Mossos van fixar inicialment com a quantitat "malgastada" pels progenitors de la menor.

I és que la policia autonòmica va establir amb la investigació que va acabar amb la detenció dels pares de la nena que, des de 2008, aquests havien recaptat, a través de donatius, 918.000 euros, dels quals Blanco i Garau van gastar uns 600.000 euros en altres fins que no van ser el tractament de la petita.

Però segons sembla aquesta quantitat hauria anat augmentant a mesura que avança la instrucció del cas i s'analitzen més en profunditat els comptes de la família, encara que els Mossos d'Esquadra no han volgut confirmar aquesta extrem en haver secret de sumari en el cas.

Cal recordar que, recentment, l'Audiència de Lleida ha desestimat el recurs presentat per la defensa dels pares de Nadia contra l'acte en el qual es fixava per a aquests una fiança d'1,2 milions d'euros.

La defensa dels pares va presentar un recurs contra aquesta quantitat, establerta pel Jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell, però el tribunal lleidatà va desestimar aquesta petició i ha donat la raó al jutge instructor en considerar que la fiança "s'ajusta a llei".

L'instructor va fixar aquesta elevada quantia -1.224.986,19 euros en concret- atenent l'elevat volum econòmic del presumpte frau perpetrat pels pares de la menor.

Aquesta fiança civil solidària hauria de poder cobrir eventuals indemnitzacions, si fossin condemnats per estafa, als centenars de persones que han fet donatius destinats al tractament de la nena, commogudes per la seva malaltia.