L´home que va ser exclòs d´un procés de selecció de tècnics d´ocupació per a l´Ajuntament de Manresa, perquè es va descobrir que algú havia falsificat el seu examen (presumptament, la seva mare, cap de secció de Recursos Humans), ha acabat aconseguint feina igualment al consistori manresà, segons ha pogut saber Regió7. L´Ajuntament l´ha contractat per un període de sis mesos com a administratiu, feina que el candidat en qüestió, B. T. P., va començar ahir mateix.

La raó d´aquest fitxatge inesperat és que la plaça que ha obtingut correspon a una borsa de treball, la d´administratius, creada uns quants mesos abans del procés de selecció on es va detectar la irregularitat, la de tècnics d´ocupació, totalment independent una de l´altra. El consistori li ha ofert ara la plaça d´administratiu perquè, legalment, li tocava el torn, i ell l´ha acceptat.

Segons ha concretat l´Ajuntament a aquest diari, el procediment selectiu de la plaça que ha guanyat es va convocar el 6 d´agost del 2015. S´hi van presentar 115 sol·licituds, 114 de les quals van ser admeses. El resultat de les proves (que es van fer el novembre i el desembre d´aquell any) es va publicar el 14 de gener del 2016.

En total, van aprovar 32 persones, de les quals B. T. P. es trobava al número 28. Des d´aleshores, durant la vigència de la llista, s´han contractat 16 persones. Deu candidats més han renunciat al lloc que se´ls ha ofert i una persona més està de baixa.

Fa uns dies, el consistori va requerir una plaça d´administratiu al Mercat de Puigmercadal per a un contracte de sis mesos i, com que li tocava el torn a B. T. P., el va avisar. Ell la va acceptar.

Segons fonts municipals, l´Ajuntament ha pogut comprovar que l´examen de B. T. P que consta a l´expedient de la borsa d´administratius és el correcte, és a dir, que va ser escrit realment per ell i que, per tant, en aquest cas, no va ser manipulat.

Fonts municipals han recordat que, de moment, l´home no està sent investigat judicialment pel cas de l´examen falsificat (sinó que la investigada és la seva mare) i que, ara per ara, no hi ha cap sentència que inhabiliti B. T. P. per a cap feina pública.

L´home és un candidat habitual des de fa anys en moltes convocatòries d´oferta pública de l´Ajuntament i, de fet, ja havia aconseguit nombroses feines al consistori, en diferents places temporals.Dependrà de la mateixa àrea

Segons ha informat l´Ajuntament a aquest diari, la feina d´administratiu la desenvoluparà al Mercat Municipal, que és on se l´ha destinat. Aquest equipament forma part de l´àrea de Promoció de la Ciutat, la mateixa de la qual forma part Ocupació, a què aspirava a entrar quan va fer l´examen posteriorment falsificat i pel qual la seva mare està sent investigada. Per tant, B. T. P. dependrà del mateix cap de servei tècnic i de la mateixa responsable d´àrea, Mireia Estefanell, que si hagués obtingut la plaça a Ocupació.