Aquest dimecres comença la prohibició de fer foc en terrenys forestals sense autorització, segons va informar el departament d'Agricultura de la Generalitat, que mantindrà la prohibició fins al 15 d'octubre, davant del perill d'incendis forestals.

La norma prohibeix fer foc en terrenys forestals, estiguin poblats o no d'arbres, ni tampoc a la franja de 500 metres que els envolta, sigui quina sigui la finalitat. Sobretot, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del departament d'Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres focs relacionats amb l'apicultura.

El decret de prohibició estableix que, dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataespurnes.

També queda prohibit tirar objectes encesos o abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol tipus que puguin ser la causa de l'inici d'un foc. Tampoc no està permès llançar coets ni focs artificials.