Els Mossos han detingut a Mediona un home de 40 anys acusat de 23 furts i estralls de cablejat de telefonia a diferents pobles de l'Anoia i l'Alt Penedès.

Concretament, en el primer trimestre del 2017 es van produir furts a les Cabanyes, Mediona, Sant Martí Sarroca, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelles de Foix (Alt Penedès) i a Argençola, Carme, Montmaneu, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Santa Maria de Miralles (Anoia). La valoració del material sostret, sense tenir en compte el perjudici causat als ciutadans, puja a gairebé 60.000 euros.

Els agents, durant la investigació, van fer un estudi de les vendes a deixalleries per tal de detectar el punt de compra del material sostret. Concretament, van detectar la venda en una deixalleria, per part d'una mateixa persona, durant l'any 2017, d'un total de 613 quilograms de coure cremat i 65 quilograms d'alumini sostrets.

Aquesta persona era el propietari d'un vehicle, que també hauria estat vist en el lloc dels robatoris. Finalment, els investigadors van detenir el dijous 23 de març, a Mediona, el presumpte autor. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.