Un veí de les Franqueses del Vallès de 59 anys, Juan González, va morir ahir a l'hospital Parc Taulí de Sabadell com a conseqüència d'un accident laboral que havia tingut al matí en una granja de Fonollosa. L'home va rebre l'impacte d'una sitja que va caure mentre estava descarregant pinso.

Els fets, segons van explicar fonts dels Mossos d'Esquadra, van tenir lloc a les 10 del matí en una granja de garrins explotada per l'empresa vigatana Càrniques Toni Josep Vic, vinculada a l'empresari osonenc Josep Ramisa. La granja és situada a la finca de Jaumandreu, a prop de la urbanització de Canet de Fals.

La víctima és el conductor d'un camió que treballa per a la mateixa empresa osonenca. En el moment de l'accident, l'home estava descarregant pinso a la granja quan, per causes que es desconeixen, la sitja va cedir i va caure a sobre del treballador, que va quedar atrapat contra una paret, segons les mateixes fonts policials. La sitja, quan està plena en la seva capacitat, pesa nou tones.

Com a conseqüència de l'accident, l'home va resultar inicialment ferit molt greu. Fins a l'indret es van desplaçar diverses patrulles dels Mossos i dues dotacions dels Bombers, que van ajudar el personal del SEM a col·locar el ferit a la llitera. El cos mèdic hi va destinar una ambulància i un helicòpter. Després d'aconseguir estabilitzar el ferit, va ser evacuat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell en estat crític. Unes hores després va acabar morint com a conseqüència de les greus ferides, segons van confirmar ahir al vespre fonts del centre hospitalari.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar ahir mateix la investigació sobre les causes de l'accident. Fonts de l'empresa osonenca no van voler fer declaracions al respecte.

Càrniques Toni Josep Vic fa anys que opera a les granges de porcs situades a la finca Jaumandreu, a Fonollosa. L'empresa osonenca només pot dur terme l'activitat a les granges antigues (les de garrins) perquè l'Ajuntamnet de Fonollosa, l'any 2015, va ordenar el cessament de l'activitat de les granges noves, després de constatar que s'havien construït sense respectar la llicència d'obres. L'empresa no hi podrà treballar fins que no s'aprovin les noves normes urbanístiques.