Un veí de Manresa de 61 anys, Emilio Lacruz Ramírez, ha mort en no poder superar les ferides que s'havia fet en un accident de trànsit fa gairebé tres setmanes, el 13 de març passat, al terme municipal de Súria. Emilio Lacruz va resultar ferit amb diverses contusions després que el camió que conduïa bolqués a la carretera de Castelladral (B-423), a l'altura del pou de Cabanasses. L'home va haver de ser rescatat pels Bombers de l'interior de la cabina. El funeral de Lacruz serà aquest dissabte, a les 12 del migdia, a la sala Montserra de funerari Fontanova.

Els fets van tenir lloc cap a les 7 del vespre al punt quilomètric 1,5 de la carretera B-423, a tocar de Súria. Per causes que es desconeixen, el camió que conduïa Lacruz va bolcar a la calçada i el conductor va quedar atrapat a la cabina. Es van desplaçar fins a l'indret dels fets quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius de la Policia Local de Súria i dels Mossos d'Esquadra i ambulàncies del SEM, que van estabilitzar el transportista quan estava atrapat a l'interior de la cabina. L'home, un cop rescatat, va ser atès i trasllat, posteriorment a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Emilio Lacruz treballava en una empresa externa d'Iberpotash, Exland, que té la seu a Sant Fruitós de Bages, i es dedicava a transportar el mineral del pou de Cabanasses fins la planta de tractament.

La mina aturada en senyal de dol

L'activitat a les mines de Súria i Sallent està aturada parcialment des d'ahir al migdia en senyal de dol a causa de l'accident mortal. De forma voluntària els treballadors que ho vulguin es poden quedar a casa.