Operaris de la direcció de Car-reteres de la Generalitat van sanejar durant aquest dijous el talús de la C-55 de Castellgalí, davant del risc de nous despreniments de pedres i terra, que ja hi havia hagut les últimes setmanes. Els treballs van obligar a fer talls puntuals de la calçada en els dos sentits de la marxa, cosa que va provocar retencions quilomètriques en algunes franges del matí.

L'actuació ja estava prevista, tot i que no havia estat anunciada amb antelació. Els treballs es van fer a la cinglera que hi ha poc abans de l'entrada de Castellgalí, en el carril en sentit Barcelona. Segons van explicar ahir a aquest diari el departament de Territori i els mateixos operaris, en les dar-reres setmanes hi havia hagut petits despreniments de terra i roques, que s'havien amuntegat darrere de les malles de protecció. Davant del risc que futurs nous despreniments poguessin afectar la contenció de les malles, ahir es va fer l'actuació, que va consistir en la neteja i en el sanejament del talús.

Els treballs, que només es podien fer de dia, es van dur a terme entre les 10 del matí i la 1 del migdia i van obligar a fer talls puntuals de la calçada en els dos sentits. Per això, al llarg del matí es van generar retencions, que van arribar a ser de quatre quilòmetres en sentit Barcelona i de dos quilòmetres en sentit Manresa, segons Trànsit. Les cues en sentit sud van arribar fins a la ronda de Manresa, entre Sant Pau i Bufalvent, tal com va poder constatar aquest diari. A la tarda, segons Territori, també es van produir els treballs, però sense gairebé afectació al trànsit, ja que els operaris només tenien programat un tall.