La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit espanyol es troba aquesta setmana de visita a la Catalunya Central per fer un intercanvi d'experiències amb els Bombers de la Generalitat.

Aquest dimarts, els dos cossos d'emergències han visitat conjuntament l'àrea afectada per l'incendi d'Òdena, que l'estiu del 2015 va afectar diversos municipis de l'Anoia i del Bages. Els militars han pogut prendre nota sobre el comportament que va tenir el foc, sobre la forma amb què va ser combatut pels Bombers i sobre la posterior gestió forestal de la zona.

Demà i dijous, la UME és previst que acompanyi els Bombers per fer cremes controlades de vegetació al Solsonès i a la Serra de Can Rubió d'Esparreguera, en aquest últim cas dins del projecte Life Montserrat.

Fonts dels Bombers de la Generalitat expliquen que, al llarg de l'any, el cos català rep nombroses visites de cossos d'emergències de la resta de l'estat espanyol, d'Europa i d'altres punts el món, per aprendre el model de prevenció i extinció d'incendis del cos català, que és un referent internacional. La visita de la UME, per tant, s'engloba en aquest marc, expliquen les mateixes fonts.