Els Mossos d'Esquadra han detingut dos veïns de Vacarisses i de Viladecavalls, de 28 i 31 anys i de nacionalitat espanyola, acusats de tenir un cultiu de marihuana a Piera amb més de 1.500 plantes. Tots dos estan imputats per un delicte contra la salut pública (concretament de tràfic de drogues) i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació, segons va explicar ahir el cos policial, es va iniciar fa uns mesos, quan els Mossos van tenir coneixement de la possibilitat d'una plantació de maria en una casa aïllada de la zona de Can Martí de l'Estela, a Piera.

Divendres passat, la investigació va culminar amb l'entrada i l'escorcoll en el domicili, així com amb la primera detenció d'un dels autors, amb antecedents policials. Concretament, el dispositiu es va realitzar en una parcel·la on la plantació de marihuana estava a l'interior d'una casa aïllada.

A l'interior de la casa, els agents hi van trobar un total de 932 plantes de marihuana en estat de planter, 630 plantes més de maria en plena floració i set caixes plenes de cabdells.

Les plantes es trobaven distribuïdes en les diferents estances dedicades al cultiu, totes elles preparades amb làmpades, deshumificadors, transformadors, ventiladors i aires condicionats, entre d'altre aparells i productes necessaris per a la floració i cultiu.

Dilluns, agents van detenir el segon acusat dels fets. Tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria i es presentaran davant del jutge quan siguin requerits.