La fiscalia demana l'absolució del jove que el gener del 2015 va agredir dos mossos d'esquadra a Manresa mentre llançava crits de signe gihadista, just quan feia pocs dies que s'havien produït els atemptats de París. Tot i que els fets són constitutius d'un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat, el ministeri fiscal aplica al jove una eximent completa d'alteració psiquíca, perquè conclou que, en el moment dels fets, es trobava afectat per un brot d'un trastorn mental. Tot i així, reclama que se li imposi una mesura de llibertat vigilada durant dos anys.

Els fets, segons l'escrit del ministeri públic, van tenir lloc el 8 de gener del 2015. Just aquella setmana hi havia hagut l'atemptat terrorista al setmanari francès Charlie Hebdo. Cap a 3/4 de 9 del vespre, el jove estava al carrer de Sant Francesc de Manresa, on va ser requerit pels mossos d'esquadra, que li van exigir que parés els aldarulls que estava provocant des de feia estona. El noi va mantenir la seva actitud violenta i va dirigir als agents expressions com «Alà és gran; morireu tots» o «Heu matat els meus germans de París, us mataré a tots».

A continuació, segons la fiscalia, el noi va intentar immobilitzar un mosso bloquejant-li el turmell amb les seves cames. Acte seguit, va intentar retirar de la funda l'arma d'un altre agent. Aleshores, es va iniciar un forcejament entre l'acusat i els mossos, que va acabar amb la seva detenció.

Durant el trasllat a la comissaria dels Mossos, el jove va propinar diverses puntades de peu a l'interior del vehicle policial, amb la qual cosa va trencar un dels vidres. Els danys van ser taxats pericialment en 211 euros.

Segons la fiscalia, el jove patia un trastorn bipolar amb fase maníaca, un trastorn d'ànim pel consum de substàncies estupafaents i un trastorn de dependència a la nicotina, el qual, en el moment dels fets, estava en una fase aguda. Aquest fet, conclou el ministeri públic, li afectava seriosament la seva capacitat per al control de si mateix i per al coneixement dels seus actes.

Per aquest motiu, en el judici, que es farà aquesta setmana al Jutjat 3 de Manresa, el fiscal demanarà l'absolució del jove, en aplicació d'una eximent completa d'alteració psíquica. El ministeri públic, però, vol que se li imposi una mesura de llibertat vigilada i l'obligació de sostmetre's a un tractament extern, durant un període de dos anys.