L'operació tornada va deixar aquest dilluns cues a l'alt Berguedà. Al migdia es va registrar un alt volum de vehicles que es desplaçaven cap a la zona metropolitana de Barcelona i les principals retencions, a la regió central, es van concentrar a l'alçada de la Nou de Berguedà, ja que en un tram de vuit quilòmetres els cotxes circulaven molt lentament. Els problemes més importants pel que fa a Catalunya es van concentrar, sobretot, a les vies del litoral.

Les altes temperatures dels darrers dies han fet que la gent anés principalment a la platja i en menys mesura a les poblacions de l'interior i als Pirineus. Altres anys, quan la Setmana Santa ha caigut abans en el calendari, hi ha hagut més visitants que anaven a les pistes d'esquí per clausurar la temporada de neu. Les cues a l'alt Berguedà ahir van començar a les 12 del migdia i a 2/4 de 2, tot i haver-hi un alt volum de vehicles a la via, es podia circular amb fluïdesa.

L'altra carretera on va haver-hi problemes va ser a l'autovia A-2, en el seu pas per la comarca de l'Anoia i en trams del Baix Llobregat Nord. A Òdena hi va haver cinc quilòmetres de cua i a Esparreguera, tres. Mentre els cotxes s'anaven aproximant a Barcelona, el volum de trànsit a la tarda era més important i a la mateixa A-2, a l'alçada d'Abrera, es van registrar cinc quilòmetres de cua. De fet, en aquesta via va haver-hi problemes importants a la província de Lleida, entre la capital provincial i Vilagrassa. En aquesta autovia la situació es va veure agreujada perquè hi va haver un accident que va causar la restricció d'un carril.

Pel que fa a la C-55, el Servei Català de Trànsit informava ahir al vespre que no s'hi van registrar complicacions al llarg de la jornada. La via amb un volum més alt de vehicles va ser la AP-7 sud.

Nombrosos conductors van preferir tornar a casa diumenge, quan també hi va haver un alt volum de vehicles a les carreteres. De fet, l'únic accident important a la Catalunya Central va tenir lloc diumenge a la tarda, amb un accident múltiple a la C-16, a l'alçada de Bagà, en què es van veure implicats quatre cotxes, però no hi va haver ferits. Aquesta Setmana Santa hi ha hagut un accident mortal, dimarts passat a Cambrils.