La seva determinació va ser clau per salvar una nena que s'estava ennuegant en una processó de Sevilla. El protagonista és un agent de la Policia Nacional de Manresa que, en veure com una nena no podia respirar, i es quedava sense aire, la va agafar i li va prémer amb un fort cop a l'estèrnum. Va recuperar l'alè. La criatura s'havia empassat un caramel i li va quedar atrapat a la tràquea. Gràcies a la intervenció de l'agent va aconseguir expulsar-lo.

El policia és José Antonio D. ­(que prefereix no revelar la seva identitat perquè fa tasques de paisà), un sevillà de 30 anys que treballa a la comissaria de Manresa de la Policia Nacional des del 2012. Els fets van ocórrer el dimecres de Setmana Santa a la processó de la germandat de la Sed. «Jo sóc membre d'aquesta confraria des que tinc 10 anys i molts dels meus parents també n'han format part tota la vida. Visc molt la Setmana Santa i feia quatre anys que no hi anava. Aquest any, durant les vacances, volia participar en la processó custodiant la imatge com a agent».

La nena participava com a escolana del pas de la germandat de la Sed, i a dos quarts d'11 de la nit, quan ja feia moltes hores que la processó havia iniciat el seu camí, una dona va començar a cridar «la meva nena!». Llavors, l'agent, que custodiava la imatge amb un altre membre del cos, es va ajupir, va veure que la nena es posava les mans a la gola i tenia els ulls molt oberts. No li entrava aire als pulmons. Es va formar un tumult de gent en veure que a la criatura li passava alguna cosa, i José Antonio -amb l'ajut del company- la va apartar per portar-la ràpidament a un carrer adjacent sense tanta gent al voltant. Li va practicar la maniobra de Heimlich, que consisteix a pressionar fortament, i d'un cop, la part abdominal. La nena va escopir el caramel i va plorar. «En veure que plorava, em vaig tranquil·litzar perquè volia dir que respirava», explica.

L'Hermano Mayor de la germandat ha sol·licitat a la prefectura de la Policia Nacional que es reconegui la tasca de l'agent que treballa a Manresa i del que el va ajudar a salvar la nena. Els companys de la comissaria de la capital del Bages també ho han demanat. «No em sento cap heroi perquè simplement vaig fer la meva feina, però estic molt satisfet d'haver salvat la nena».