La Fiscalia del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa demana més de dos anys de presó per a dos homes acusats de robar a través d'Internet 30.000 euros del compte corrent d'una dona. Un dels dos acusats, de 26 anys, va aconseguir l'accés al compte de la víctima gràcies a un programa informàtic espia i va fer, per Internet, dues transferències: una de 20.000 euros i una altra de 10.000, al seu número de compte.

Els fets delictius van tenir lloc el 14 i el 16 de novembre del 2012. El jove que va aconseguir la clau d'accés, i va fer les transferències, actuava conjuntament amb l'altre acusat, de 53 anys. L'acord consistia que el jove li donava 28.500 euros i ell se'n quedava 1.500 en concepte de comissió. Els dos acusats van actuar segons el pla que havien previst i van sostreure les diferents quantitats i es van repartir els diners.

Avui té lloc la vista oral a l'Audiència de Barcelona i la fiscalia els atribueix un delicte d'estafa i assenyala que els dos en són els autors. Però la pena que demana per a cada un d'ells és diferent. L'home de 53 anys, que s'havia de quedar gairebé la totalitat dels diners sostrets, s'enfronta a tres anys de presó, mentre que la fiscalia demana per al jove una pena de dos anys i sis mesos.

A part, la fiscalia també els reclama una indemnització de 30.000 euros com a responsabilitat civil. Una quantitat que haurien de pagar els dos acusats de forma conjunta, més els interessos legals.