Sant Joan de Vilatorrada declararà en el ple municipal d'aquesta vespre persones 'non grates' al delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a Mariano Rajoy, al tinent-coronel Diego Pérez de los Cobos, al Rei Felip VI i a la Guàrdia Civil, com a responsables de les agressions que van rebre els seus ciutadans el passat 1 d'octubre.

Després de la dura intervenció policial que va patir la localitat durant el referèndum de l'1-O, l'equip de govern de Sant Joan de Vilatorrada, liderat per Gil Ariso del PDeCAT, presentarà la proposta aquest vespre al ple municipal de l'Ajuntament (20:00h).

Les càrregues policials per retirar les urnes i impedir les votacions van tenir lloc a l'escola Joncadella i a l'institut Quercus. A la primera, la resistència popular va evitar que els agents poguessin entrar. Unes hores després, es van presentar a l'institut, on després de diverses destrosses i agressions, van aconseguir el seu objectiu.

Sant Joan no serà la primera localitat en fer-ho. Dimecres a la nit, Fonollosa, un altre dels pobles del Bages víctimes de la repressió policial, ja va declarar persones 'non grates' a la Guàrdia Civil, al Rei Felip VI; Rajoy i tots els seus ministres; Enric Millo, i Diego Pérez de los Cobos.