El conductor d’un camió, que es va precipitar al riu Llobregat aquest dijous a la tarda, va morir quan els equips d’emergència es dirigien fins al punt de l’accident per rescatar-lo. Segons el Servei Català de Trànsit, el conductor provenia d’un altre punt de l’estat espanyol, sense precisar d’on era ni l’edat que tenia.

El camió circulava per la carretera C-55 i a l’alçada de Collbató va sortir de la via, per causes que encara s’estan investigant, i va acabar precipitant-se al riu. El sinistre es va registrar en el punt quilomètric 9,5 en sentit Barcelona.

Arran de l’espectacular accident de circulació, es van activar sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, l’helicòpter medicalitzat i tres unitats del SEM, i deu dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre elles la unitat Grae, que van treballar per tal de rescatar el cos del conductor de l'interior de la cabina.

Així mateix, els Bombers de la Generalitat van estar en contacte amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per tal de valorar el possible vessament de combustible al riu. Finalment l’ACA va confirmar que no hi va haver cap afectació a les aigües del Llobregat pel vessament.

En un primer moment es va tallar la circulació en aquest punt de la C-55, però pocs minuts després d’arribar els Mossos d’Esquadra es va donar pas alternatiu. Hi va haver retencions a la via, que se sol col·lapsar quan hi ha incidències viàries. Ahir, es van registrar dos quilòmetres de cua en sentit sud i nord, fins a mitja tarda.

Aqust dijous al matí va ploure a diversos punts de la Catalunya Central, però Trànsit no podia precisar si l’estat de la carretera hi va tenir alguna cosa a veure. De fet, tampoc va determinar com es traurà el vehicle del riu.

Els Bombers van informar a aquest diari que van aconseguir treure el cos del camioner a les 4 de la tarda i es va comprovar que no hi hagués cap altra víctima mortal a dins de la cabina. A les 5, els equips d’emergència es van retirar i la circulació en aquest tram de la C-55 va tornar a la normalitat.

Els Mossos investigaran en els propers dies l’accident per determinar-ne les causes.