El polèmic radar situat al quilòmetre 25,5 de la carretera C-55, a l'alçada del barri dels Comtals (entre Castellgalí i Manresa), ha aparegut cremat aquest dilluns a la matinada. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís del foc cap a 2/4 de 6 de la matinada, i hi han desplaçat un vehicle d'emergències, que ha constatat que l'aparell ha quedat totalment socarrimat i fora de servei.

Fins al lloc dels fets també s'hi han desplaçat els Mossos d'Esquadra que hores d'ara investiguen si es tracta d'una acte vandàlic o si l'aparell ha cremat per una causa fortuïta. De totes maneres, i per la manera com ha estat trobat el radar (amb el vidre trencat, per exemple), tot apunta que es tracta d'un acte vandàlic. Cal recordar, a més, que aquest radar en concret està en el punt de mira de molts conductors que utilitzen la C-55, ja que, des de les acaballes del mes de febrer, ha generat una allau de multes. Tal i com va avançar aquest diari fa uns dies, es constata que s'ha produït una eclosió de multes que corresponen al radar dels Comtals i que afecten, majoritàriament, veïns de poblacions del Bages sud.

Aquest radar, situat just després del pont que connecta els Comtals amb Manresa, està ubicat en un tram on la velocitat màxima és de 80 km/h. Per tant, s'activen les sancions a partir dels 88 km/h (hi ha un marge del 10 % sobre la velocitat permesa). És un radar fix que ja fa anys que s'ha instal·lat, però el Servei Català del Trànsit (SCT) admet que molts d'aquells aparells estan buits per fer un efecte dissuassori, i que en tot cas s'activen durant alguns períodes.