Ni la Mare de Déu de Lourdes els va fer infal·libles quan robaven en domicilis. Els Mossos d'Esquadra han detingut els cinc membres d'una banda que es dedicava a desplaçar-se a cases de les comarques de l'interior de Catalunya, i allunyades de les grans ciutats, que feien un ritual abans d'actuar: ruixaven el cotxe amb què anaven a robar amb aigua beneïda. En el pot on tenien l'aigua hi havia una imatge de la Mare de Déu.

La policia va començar a investigar la banda arran d'un robatori que va cometre en una casa a la urbanització del Pi de Sant Just, al Solsonès. «Ens va cridar especialment l'atenció que beneïssin els cotxes, suposem que ho feien per tenir sort en el moment de la fugida, ja que agafaven velocitats altes amb el cotxe», explica Ramon Roig, inspector en cap de l'àrea d'Investigació Criminal de la Regió Central.

En un principi semblava que, efectivament, tenien sort divina. Van actuar a Catalunya durant tres mesos i anaven a diferents poblacions, on robaven, a l'interior de les cases, objectes de valor com joies, rellotges i telèfons mòbils. Els Mossos han requisat fins a 400 objectes.

Però van començar a veure que havien de fer alguna cosa més, a part de resar, quan un dels membres va ser detingut mentre fugien d'un dels robatoris. La banda va continuar actuant, però finalment van ser tots arrestats, després d'una persecució policial que va acabar al patge de la Roca del Vallès. A les comarques centrals, la mateixa banda, segons els Mossos, va cometre robatoris amb força en domicilis de Solsona, Avinyó, Navàs, Piera i Sant Fruitós de Bages. Quatre dels detinguts eren xilens i havien arribat a Catalunya feia tres mesos. L'única dona que formava part del grup tenia nacionalitat espanyola, però havia nascut a Xile.