Busquet nega haver tingut un paper determinant en l'assessoria al Club Patí Vic

Els Mossos continuen investigant l'existència d'un seguit de cobraments no justificats a l'entorn de 960.000 euros

04.05.2017 | 12:47

Ferran Busquet, màxim responsable del despatx manresà Busquet, va assegurar ahir a aquest diari que «mai no ha fet una auditoria de la situació econòmica del Club Patí Vic» i que el seu paper dins aquesta entitat es va limitar a fer «un informe encàrrec de procediments acordats» adreçat als membres de la junta directiva. Aquest document no és una anàlisi dels comptes de l'entitat com sí que és una auditoria, i revisava només el balanç de l'any. El va fer en diversos exercicis.

Busquet, que lamenta l'episodi viscut el dia 27 d'abril passat, va assegurar que no ha dut a terme cap tasca de gestió amb el club osonenc, perquè «la responsabilitat comptable no era meva» (no la portava el seu despatx), sinó de la junta de l'entitat.

Ahir, els Mossos d'Esquadra van ampliar detalls de la seva operació i determinen que hi ha «implicació directa de l'antic assessor i auditor del club, ja que va ser l'encarregat de confeccionar els informes d'auditoria». El club està immers en una important crisi econòmica, i els fets investigats arrenquen de la denúncia contra els comptes i la gestió de la junta anterior, que va presentar un soci. Els Mossos van detenir tres persones la setmana passada (l'expresident i l'antic director tènic i el manresà que han identificat com a auditor del club) per portar-los a declarar davant la jutgessa. Aquesta els va deixar en llibertat sense prendre'ls declaració en aquell moment, segons va explicar el mateix Busquet.

La policia ha explicat que l'última fase de la investigació del cas va consistir en tres escorcolls a Manlleu, Gurb i Manresa, en despatxos i cases dels implicats, i va acabar amb les detencions esmentades. També es va prendre declaració a antics gerents de l'entitat.

Els agents, segons explicaven ahir en una nota de premsa, continuen investigant pagaments no justificats per part dels investigats de diners provinents del club». Aquests pagaments pujarien a 960.000 euros, que es podrien correspondre amb diners pagats com a dietes a jugadors en un període de 10 anys. Segons les mateixos informacions, es tractaria d'un cas d'ocultació econòmica.

Ferran Busquet, que va assegurar que mentre es feia l'escorcoll al seu despatx va mantenir una actitud de col·laboració amb els Mossos, va explicar ahir que la seva feina es va limitar a fer l'informe esmentat a l'inici, a partir dels registres comptables de l'entitat. I va advertir que en el seu informe, tot i no tenir el nivell d'anàlisi d'una auditoria, ja hi va fer un apunt perquè va detectar que durant l'exercici 2005-2006 «l'entitat va dur a terme una revalorització voluntària dels terrenys i de les construccions d'acord amb valors cadastrals, que van generar una plusvàlua de 3,3 milions d'euros». Aquesta és una anomalia comptable que «no és generalment acceptada» a l'hora de presentar resultats davant l'administració. La junta que va succeir la investigada sí que va encar-regar una auditoria (a una empresa que no era Busquet), i el que aquesta reflecteix és just l'advertiment que havia fet el gestor manresà.

El despatx de Ferran Busquet (Busquet, economistes, auditors i estudi jurídic), amb una cinquantena de treballadors, figura entre les 25 assessories de l'Estat espanyol que més facturen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Fet Divers

Montserrat identifica amb un codi 150 pals per tota la muntanya per localitzar els extraviats

Montserrat identifica amb un codi 150 pals per tota la muntanya per localitzar els extraviats

Els Bombers creen una nova cartografia del massís on codifiquen 44 camins i fan inventari de...

Simulen un accident amb desenes de ferits al cremallera de Montserrat

Simulen un accident amb desenes de ferits al cremallera de Montserrat

Els cossos d'emergències i uns 60 alumnes de l'escola Joviat de Manresa participen en el simulacre

Un sindicat de Mossos demana protecció jurídica per anar de Puigcerdà a Llívia

Un sindicat de Mossos demana protecció jurídica per anar de Puigcerdà a Llívia

Els agents no poden actuar en el tram francès de 2 km que separa Catalunya de l'enclavament llivienc

Un cotxe atropella un noia de 14 anys que anava cap a l'institut, a Sant Fruitós

Un cotxe atropella un noia de 14 anys que anava cap a l'institut, a Sant Fruitós

L'accident ha tingut lloc aquest dijous al matí al carrer de Jaume Balmes, i la jove ha quedat...

Un camió bolca a Calders i el conductor resulta ferit

Un camió bolca a Calders i el conductor resulta ferit

L'accident ha tingut lloc aquest dilluns al matí a la carretera N-141c, entre Calders i Moià

Enllaços recomanats: Premis cinema