L'equip de govern de Sant Joan de Vilatorrada (CiU-ERC) ha negat en un comunicat que el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Gesé, hagi exercit «cap acte de pressió a agents de la Policia Local o a qualsevol membre del consistori». El consistori respon així al PSC, que va demanar la dimissió de Gesé per haver adreçat l'insult « zumbat» a un policia local i també per suposades amenaces.

En el comunicat, però, el govern santjoanenc es referma en la continuïtat del regidor Gesé i defensa «l'honorabalitat dels regidors i regidores del consistori, així com la dels membres del cos de la Policia Local».

Segons el govern de Sant Joan, les converses mantingudes pel regidor amb membres del cos policial «responen exclusivament a la ferma voluntat de totes dues parts de treballar conjuntament en pro d'un conveni de treball», que s'està actualment negociant.

El comunicat municipal lamenta que «les insinuacions» de la portaveu del grup municipal del PSC, Èlia Tortolero, «puguin generar malentesos intencionats i posats injustament en el punt de mira a terballadors i treballadores de la corporació.

Per contra del que va afirmar Tortolero, l'equip de govern també desmenteix que el relleu al capdavant de la regidoria d'Esports el juny del 2016 es produís per desavinences de Gesé, aleshores regidor de l'àrea, amb treballadors de la zona esportiva. El relleu, segons assegura el consistori, «es va fer efectiu per motius personals, tal com es va comunicar públicament en el seu moment, ja que el regidor Gesé va assumir noves responsabilitats professionals i no podia dedicar a l'àrea d'Esports el temps que requereix».

El govern assenyala, a més, que l'alcalde, Gil Ariso, «ja va donar les explicacions pertinents» sobre la polèmica de Gesé amb el policia local «al ple municipal del març del 2017», i Tortolero «va absentar-se de la sala de plens».