El cantant del grup manresà Gossos, Natxo Tarrés, va defensar ahir el paper dels Mossos d'Esquadra durant l'acte de presentació de la sisena edició de la caminada solidària «Fem camí al teu costat», que organitza cada any la Regió Policial Central. Tarrés i l'actriu igualadina Lloll Bertran són aquest any els padrins de la caminada, que es farà el 19 de maig entre Manresa i Montserrat i que té l'objectiu de recollir diners per a la investigació contra el càncer.

Pocs dies després que grups de l'esquerra anticapitalista es manifestessin pel centre de Manresa contra els Mossos, Natxo Tarrés va defensar ahir el cos policial i va elogiar el seu paper de cura de la ciutadania, que es reflecteix, va dir, en la seva feina diària i també en iniciatives solidàries com aquesta. «Els Mossos fan la feina de cuidar-nos a tots i, si algú es passa de la ratlla, li han de posar el límit», va dir Tarrés, que va afegir que iniciatives com «Fem camí al teu costat» fan «molt de goig». Segons va assegurar, «em va fer molta il·lusió quan em van proposar ser padrí d'un projecte tan humà com aquest» i va recordar que, «malauradament, el càncer és una xacra que afecta persones diferents».

Tarrés va fer el discurs a la sala d'actes del Palau Firal de Manresa, junt amb el cap de la Regió Policial Central, Sergi Pla, i del director de la Policia, Albert Batlle, que va agrair a Tarrés les seves paraules. «Has descrit molt bé la funció policial. Els Mossos tenen una imatge polièdrica, però el seu paper bàsic és aquest: acompanyar», va dir. El director de la Policia va agrair al comissari Pla l'impuls de la iniciativa solidària i també va tenir paraules de gratitud per al conjunt del sistema sanitari.

Lloll Bertran també va explicar que li fa molta il·lusió ser padrina de la caminada. Segons ella, la millor aportació que podia fer és «ser al vostre costat», ja que, segons va dir, «si ho fem tots junts és quan s'aconsegueixen les coses».

El cap de la Regió Policial Central, Sergi Pla, va explicar que, fins ara, hi ha més de 1.500 inscrits a la caminada «i espero que aquest any arribem als 1.800» i batre així «el rècord de l'any passat».

Els interessats es poden inscriure a www.femelcami.cat. La caminada ressegueix la ruta del Camí Ignasià, de 24 quilòmetres. Els participants lluiran la samar-reta «Fem el camí al teu costat», enguany de color gris i groc florescent. Els que no hi participin també la poden comprar. En conjunt de les primeres cinc edicions, s'han venut 13.200 samarretes i s'han recaptat 109.661 euros, que s'han lliurat als hospitals de Manresa, Igualada, Vic, Berga per a la investigació contra el càncer.