La fiscalia demana dos anys i mig de presó per a David C. T., el vianant acusat de barallar-se físicament amb el número 9 de la llista electoral de Ciutadans a Manresa, Miguel R. M., que es trobava en una carpa del partit a la plaça de Valldaura, durant la campanya per a les municipals del 2015 . En canvi, demana una pena inferior per a Miguel R. M.: un any i mig.

Malgrat que a tots dos els imputa un delicte de lesions perquè els acusa d'una agressió mútua, la fiscalia demana una pena superior per al vianant perquè li atribueix una agreujant de discriminació ideològica, ja que assegura que va actuar mogut «per una actitud de profund menyspreu cap a les idees polítiques» de Miguel R. M. Tots dos seran jutjats a final de mes al Jutjat Penal 3 de Manresa.

Els fets van tenir lloc el 16 de maig del 2015, cap a 2/4 de 6 de la tarda, en plena campanya de les eleccions municipals que s'havien de celebrar el 24 d'aquell mes. Segons assegura l'escrit d'acusació de la fiscalia, el vianant David C. T. es va dirigir a la carpa que Ciutadans tenia muntada a la plaça de Valldaura, on hi havia diversos afiliats del partit, entre els quals Miguel R. M., que figurava a la posició número 9 de la llista de Cs per a l'Ajuntament de Manresa.

Segons la fiscalia, David C. T., per raons de discriminació ideològica, va adreçar als membres de C's diversos insults, entre els quals «feixistes», i va tirar a terra una taula de la carpa, que no va arribar a impactar amb ningú.

Seguidament, segons el ministeri públic, David C. T. es va abalançar sobre un dels membres de Ciutadans, Miguel R. M., li va donar un cop de puny a la cara i, a continuació, diversos cops més i puntades de peu. Al seu torn, segons la fiscalia, Miguel R. M. també va donar diversos cops de puny i puntades de peu al seu contrincant. Finalemnt, explica la fiscalia, David C. T. va tirar Miguel R. M. a terra i el va arrossegar durant uns quants metres.

Com a conseqüència de la baralla, el militant de Ciutadans va resultar amb una fractura de canell i una altra d'un dit. També va resultar ferit al nas, al llavi, a la cara i al tòrax. Per la fractura del dit, va requerir cirurgia. Les ferides van tardar a curar-se-li més de tres mesos. Com a seqüeles, té material d'osteosíntesi a la mà. Per la seva banda, David C. T. va resultar amb una fractura de la falange d'un dit, lesió per la qual també va requerir tractament quirúrgic. Va estar tres mesos a recuperar-se.

La fiscalia els acusa tots dos d'un delicte de lesions, però a David C. T. li aplica una agreujant de discriminació ideològica. Per aquest motiu, demana per a ell una pena de dos anys i mig de presó, mentre que per a Miguel R. M. sol·licita un any i mig.

Com que les lesions i les seqüeles que va tenir Miguel R. M. són de més entitat, la fiscalia vol que David C. T. l'indemnitzi amb 6.570 euros, una xifra superior que la quantia amb què Miguel R. M. ha d'indemnitzar David C. T., que és de 4.120 euros. Un cop feta la diferència entre les dues xifres, per tant, això significa que, en cas que el jutge acabi validant aquestes xifres, David C. T. hauria d'indemnitzar el militant de Ciutadans amb l'import net de 2.450 euros. A més, la fiscalia vol que també pagui el valor de les ulleres de Miguel R. M., que es van trencar durant la baralla.

A banda dels dos implicats a l'incident, els Mossos d'Esquadra també van imputar per lesions el cap de llista de Ciutadans a Manresa i actual diputat al Parlament, Antonio Espinosa, que era a la plaça de Valldaura en el moment dels fets. Posteriorment, però, el jutge d'instrucció va arxivar la causa contra ell, perquè no va apreciar cap indici que Espinosa hagués participat en la baralla.