Ensurt majúscul ahir a la matinada al carrer de Sant Maurici de Manresa. La teulada d'un edifici de 144 m2, que fa de magatzem de l'empresa Vins Pravi, es va ensor-rar parcialment, i va causar una gran polseguera i va clavar un ensurt dels veïns dels edificis contigus. L'ensorrament, que va afectar una quarta part de la nau, no va provocar ferits (ja que en aquell moment no hi havia ningú al magatzem), ni va caldre desallotjar els veïns més propers a l'edifici.

Una de les primeres persones que van sentir i veure l'esfondrament va ser la veïna d'un dels blocs del costat del magatzem, Eva Martín, que va explicar que, poc després de les 6 del matí, va sentir «un cruixit enorme, m'he posat les lents de contacte per poder veure què passava i, quan he sortit al terrat, he vist, primer, una gran polseguera fosca i, després, el gran forat a la teulada». Tot seguit, la veïna ha trucat als equips d'emergències.

Quatre dotacions dels Bombers, el SEM i la Policia Local es van desplaçar al lloc dels fets. En primer lloc, van comprovar que no hi havia ningú al magatzem i, posteriorment, van fer tasques per sanejar i revisar l'edifici, tot retirant les teules despreses. L'edifici va quedar balisat. Posteriorment, tècnics municipals van col·locar tanques a la vorera de davant l'edifici per evitar que els vianants passin just per sota.

El responsable de Vins Pravi, Antoni Prat, va explicar que la possible causa de l'ensorrament de la quarta part del teulat és que «les bigues de fusta que subjecten la teulada podrien estar malmeses per la humitat, i han cedit». Les bigues de fusta haurien caigut, juntament amb les teules al primer pis i, a causa de l'impacte, s'hauria ensorrat també el terra del primer pis. Segons va afegir Prat, en els propers dies caldrà desenrunar l'edifici i tornar-lo a deixar en condicions.