Els Mossos d'Esquadra van detenir a l'hospital un dels dos conductors implicats en l'accident de dimarts a l'eix del Cardener (C-55), a Valls de Torroella, perquè va donar positiu en alcohol i drogues i perquè, en el moment dels fets, acabava de fugir d'un accident a Manresa i estava conduint temeràriament. Es dóna el cas que l'altre conductor involucrat en el xoc de Valls també va donar positiu d'alcohol, tot i que amb una taxa més baixa, per la qual cosa va ser denunciat administrativament.

Segons va informar ahir el cos policial en un comunicat, el conductor detingut és un veí de Vilafranca del Penedès de 51 anys d'edat, de nacionalitat espanyola. Una estona abans de l'accident de Valls, l'home havia xocat contra un cotxe estacionat i un contenidor al nucli urbà de Manresa. L'acusat, però, va fugir del lloc dels fets, malgrat els desperfectes que havia causat a la part posterior del vehicle aparcat.

Poc després d'aquesta topada, el telèfon d'emergències 112 va començar a rebre avisos de diversos conductors que informaven haver vist un vehicle circulant de manera temerària per la carretera C-55, en direcció a Solsona. Les trucades també explicaven que el vehicle infractor tenia danys.

Davant de les informacions rebudes pels testimonis, diversos vehicles de Mossos es van dirigir a la C-55 per fer un punt estàtic i poder així aturar el vehicle.

Pocs instants després, a les 17.10 hores, es va rebre l'avís de l'accident de trànsit al punt quilomètric 50,2, a l'altura de l'accés de Valls de Torroella, al terme de Sant Mateu de Bages. Dos vehicles havien xocat frontalment i els dos conductors estaven ferits de consideració i atrapats a l'interior dels respectius vehicles.

Els Mossos d'Esquadra van poder constatar que el causant de l'accident, el que havia envaït el carril contrari, era el vehicle fugitiu. Tots dos conductors van ser rescatats pels Bombers, atesos pel SEM i traslladats a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Un cop allà, els agents van fer-los les proves pertinents. El conductor del vehicle fugitiu va donar una taxa de 0,65 mg/l d'aire espirat, una xifra que superava, de llarg, el doble del màxim permès (0,25). A més, va donar positiu en cocaïna. Per aquest motiu, va quedar detingut per conduir sota els efectes de l'alcohol i de les drogues, conducció temerària i lesions per imprudència greu. El detingut, que no tenia antecedents, va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Manresa, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Es dóna el cas que l'altre conductor, el que no va causar l'accident, va donar positiu amb una taxa de 0,35, motiu pel qual va ser denunciat administrativament.