L'Observatori contra l'Homofòbia s'ha personat al jutjat de Berga per exercir l'acusació particular en nom dels dos joves gais que van ser agredits el març passat per fer-se un petó a les portes de la discoteca La General de Berga.

Segons fonts de l'Observatori, que acompanya els joves tant en l'aspecte psicològic com legal, l'acusació particular contra el presumpte agressor, que va ser detingut i posteriorment posat en llibertat, serà exercida pel lletrat berguedà Josep Sensada.

La causa, que instrueix el Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga, es troba encara en la fase preliminar de prendre declaració als possibles agressors i testimonis dels fets. L'Observatori considera que «en aquest cas és molt important concentrar tots els esforços en una única acusació, no es troba necessari exercir l'acusació popular». Per això, l'Observatori i l'advocat Sensada han decidit coordinar l'acusació particular.

El 13 de març, el jutge va deixar en llibertat provisional el presumpte agressor de la parella gai que es feia un petó a la porta d'una discoteca de Berga, encara que no pot acostar-se a menys de 500 metres de les seves víctimes ni comunicar-se amb elles per cap mitjà durant sis mesos.

Els dos joves van denunciar que havien estat agredits a cops de puny i puntades de peu per un jove que els va recriminar que es fessin un petó en públic, agressió a la qual es van sumar després quatre o cinc joves més. La causa està oberta per un delicte d'odi i dos delictes lleus de lesoins.