Un veí de Manresa s'enfronta a 30 anys de presó per abusar de la fillastra gairebé una dècada

La fiscalia també demana 15 anys per a la mare per tolerar les agressions

13.05.2017 | 07:35

La fiscalia demana 30 anys de presó per a un veí de Manresa de 32 anys, Esteban Diego V. R., d'origen guatemelenc, acusat d'haver agredit sexualment durant prop d'una dècada la filla de la seva parella sentimental. L'home, que serà jutjat dimarts vinent a Barcelona, està en presó provisional des del 2015, quan la víctima, que llavors tenia 15 anys, va denunciar els fets al seu pare biològic. La mare, de 49 anys i de nacionalitat espanyola, s'enfronta a 15 anys de presó perquè, segons el fiscal, va conèixer i tolerar durant sis anys les agressions sexuals a la seva filla. També serà jutjada dimarts.

Els dos acusats, segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, van iniciar la relació sentimental el 2005 i van anar a conviure junts en un domicili de Manresa, en compa-nyia de la víctima, que llavors tenia 6 anys d'edat, i el seu germà major d'edat, tots dos nascuts d'una relació anterior de la mare. Durant els anys següents, el 2008 i el 2012, la parella va tenir dos fills.

En aquest context familiar, explica la fiscalia, l'acusat va començar a abusar de la víctima cap al 2007, quan tenia entre 7 i 8 anys d'edat. Durant els primers mesos, els abusos eren tocaments a les parts íntimes, però, quan la nena va complir el 9 o 10 anys d'edat, els abusos van derivar en agressions amb penetració. Segons la fiscalia, malgrat l'oposició de la víctima, l'acusat cometia els abusos diversos dies a la setmana i bufetejava la nena si s'hi resistia.

Segons la fiscalia, la víctima va relatar els fets a la seva mare entre els anys 2008 i 2009. La dona va interrompre durant un mes la relació sentimental, però no va denunciar els fets i, al cap de poques setmanes, va permetre que l'acusat retornés al domicili, segons el ministeri públic. L'home va reiniciar les agressions sexuals a la víctima, que va tornar a denunciar els fets a la seva mare l'any 2012. La dona, però, en va tornar a fer cas omís, segons el fiscal. Finalment, l'any 2015, la víctima va denunciar els fets en companyia del seu pare biològic.

La fiscalia acusa Esteban Diego V. R. de dos delictes continuats d'agressió sexual, per la qual cosa demana per a 30 anys de presó. A la mare, l'acusa d'un delicte continuat d'agressió sexual per omissió, pel qual sol·licita la pena de 15 anys de presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Fet Divers

La xifra d'incendis durant l'activitat de la sega baixa el 30% en els últims cinc anys

La xifra d'incendis durant l'activitat de la sega baixa el 30% en els últims cinc anys

El Bages, l'Anoia i el Solsonès tornaran a ser incloses enguany al pla de vigilància antiincendis

Nou incendi a l'antiga fàbrica Mabsa a Navarcles

Nou incendi a l'antiga fàbrica Mabsa a Navarcles

El foc, que s'ha declarat aquest dijous al vespre, ha afectat palla del sostre, segons els Bombers

Desallotgen els okupes del pis que es va incendiar al nucli antic de Manresa

Desallotgen els okupes del pis que es va incendiar al nucli antic de Manresa

Els veïns asseguren que feia mesos que l'habitatge acollia sovint adolescents que esnifaven cola

Un ferit en un accident entre tres cotxes a la rotonda del Paidos, a Sant Fruitós

Un ferit en un accident entre tres cotxes a la rotonda del Paidos, a Sant Fruitós

El sinistre ha embussat aquest dijous a la tarda la recta de Sallent (C-16c) i els seus accessos

Un ciclista de 38 anys resulta ferit a la C-55, a Castellgalí

Un ciclista de 38 anys resulta ferit a la C-55, a Castellgalí

L'accident ha tingut lloc aquest dilluns al migdia

Enllaços recomanats: Premis cinema