La fiscalia demana tres anys de presó per a un fuster acusat d'apropiar-se de 31.000 euros de l'empresa bagenca on treballava. És la quantitat econòmica que, segons el fiscal, va retirar d'una targeta d'empresa per a despeses estrictament particulars. L'home, Francisco M. G., de 44 anys d'edat, anirà a judici a final de mes al Jutjat Penal 3 de Manresa.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, van tenir lloc entre els anys 2010 i 2011. L'acusat era treballador d'una empresa de decoració del Bages, amb oficines a Navarcles i a Puig-reig, i la seva categoria laboral era de fuster.

Segons l'acusació pública, l'home disposava d'una targeta d'empresa per poder front a despeses de desplaçament, dietes i altres costos derivats de la seva activitat laboral. No obstant això, segons la fiscalia, entre els anys 2010 i 2011 va fer múltiples disposicions de diners per a despeses estrictament particulars. La quantitat que presumptament es va apropiar irregularment va ser de 31.330,95 euros, segons l'escrit d'acusació de la fiscalia.

El ministeri públic considera els fets com un delicte continuat d'apropiació indeguda, per la qual cosa demana la pena de tres anys de presó. A més a més, demana que, en concepte de responsabilitat civil, indemnitzi l'empresa amb els 31.330 euros que suposadament va sostreure. El judici se celebrarà el proper 31 de maig al Jutjat Penal 1 de Manresa.