La nova seu dels Bombers a Manresa ha d'estar feta el 2022 però no té un lloc clar

Interior i Ajuntament negocien la possible ubicació al Palau Firal, tot i que no descarten altres opcions

19.05.2017 | 07:51
Seu provisional de la Regió Centre, situada en uns mòduls al costat del Parc de Bombers de Manresa

El departament d'Interior de la Generalitat s'ha marcat el 2022 com la data límit per inaugurar a Manresa la nova seu de la Regió d'Emergències Centre dels Bombers de la Generalitat, que des de la seva creació, l'any 2002, és ubicada de forma provisional en uns mòduls prefabricats al costat del Parc de Bombers manresà. De moment, es desconeix on es faran les noves instal·lacions, però se sap amb certesa que no serà a la ubicació actual. Un dels possibles emplaçaments que s'estan estudiant és el del Palau Firal.

La Regió d'Emergències Centre engloba les comarques del Bages, el Moianès, Osona, el Berguedà, la Cerdanya, el Solsonès i l'Alta Segarra. Des de la seu central de Manresa es gestionen els parcs de bombers de tot aquest territori i es controlen les emergències diàries de tota aquesta zona.

La seu de la Regió Centre es va estrenar fa quinze anys en els actuals mòduls prefabricats (al costat del Parc de Bombers de Manresa) amb la idea de ser un emplaçament provisional. Anys després, el govern tripartit va redactar un ambiciós projecte de nou complex a la ubicació actual, a cavall entre els termes de Manresa i Sant Fruitós. El projecte, però, va ser aturat l'any 2011 pel govern de CiU a causa de la crisi econòmica. Posteriorment, es va descartar que el nou edifici s'hagués de construir a la ubicació actual, perquè era incompatible amb el planejament urbanístic de Manresa, amb la qual cosa el projecte va ser retirat definitivament.

El govern manresà va plantejar aleshores una possible opció: la del Palau Firal, on ja hi ha Protecció Civil. A data d'avui, però, Ajuntament i Interior encara no han pres cap decisió al respecte i continuen les converses sobre l'emplaçament.

L'objectiu que s'ha marcat ara Interior és que les noves instal·lacions estiguin a punt l'any 2022. Així ho estableix el pla estratègic dels Bombers aprovat l'any passat i que estableix totes les inversions que s'han de fer al cos d'emergències des d'ara fins al 2022. Entre elles, la seu de la Regió Centre.

El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, destaca que la nova seu de Manresa és l'únic edifici dels Bombers que es preveu construir en els propers cinc anys a tot Catalunya. «En aquests moments s'està posant fil a l'agulla per mirar de trobar la millor ubicació possible per a l'edifici», explica Gendrau. «S'ha de mirar quin és l'entorn amb una millor ubicació i s'està parlant amb l'Ajuntament de Manresa i amb ajuntaments dels voltants. Quan es decideixi la ubicació i la cessió dels terrenys, s'engegarà tota la maquinària, perquè el 2022 ha d'estar construït», assegura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Fet Divers

Un autocar de la Hispano Igualadina s'incendia completament al Bruc

Un autocar de la Hispano Igualadina s'incendia completament al Bruc

L'autobús cobria la ruta Barcelona-Igualada i els passatgers han pogut sortir il·lesos de l'incendi

Dos càrrecs d'Iberpotash s'enfronten a presó per la mort de dos miners a Súria

Dos càrrecs d'Iberpotash s'enfronten a presó per la mort de dos miners a Súria

Demanen penes de fins a cinc anys per als dos responsables, acusats de no haver previngut l'accident

Un nen de Gironella se salva després de caure al riu des d'una alçada de deu metres

Un nen de Gironella se salva després de caure al riu des d'una alçada de deu metres

El menor, d'11 anys, ha resultat ferit lleu després de precipitar-se al Llobregat des de la...

Retards de més de mitja hora en els trens amb destí a Manresa

Retards de més de mitja hora en els trens amb destí a Manresa

Una incidència a les instal·lacions entre La Granada i Sant Sadurní, provoca retards a la R4

La xifra d'incendis durant l'activitat de la sega baixa el 30% en els últims cinc anys

La xifra d'incendis durant l'activitat de la sega baixa el 30% en els últims cinc anys

El Bages, l'Anoia i el Solsonès tornaran a ser incloses enguany al pla de vigilància antiincendis

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema