Amb una xifra rècord de participants, ahir es va celebrar la sisena edició de la caminada solidària «Fem el camí al teu costat», que organitza cada any la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra per recollir diners contra el càncer. En total, unes 2.000 persones van participar en el recorregut entre Manresa i Montserrat, el rècord absolut de totes les edicions que s'han celebrat fins ara.

Entre els participants, hi havia no només gent del Bages i de la resta de la Catalunya Central, sinó vinguda de diferents punts del país. L'Albert Palacio, el mosso homenatjat per haver caminat des de Roma fins a Santiago per recollir diners per l'Asier (el nen malalt del Pont de Vilomara) també va participar en la jornada.

La sortida es va fer a les 9 del matí des de l'exterior de la comissaria dels Mossos de Manresa. Un any més, els participants lluïen les samarretes commemoratives de la caminada, que enguany eren de color gris i groc fluorescent. El recorregut va ser de Manresa fins a Montserrat, tot resseguint la ruta del camí ignasià, de 24 quilòmetres. La pràctica totalitat dels caminadors va poder completar el recorregut i arribar al monestir.

Ahir encara es desconeixia la xifra recollida en aquesta edició (obtinguda per la venda de samarretes). Els diners, com cada any, aniran destinats als serveis d'oncologia de la Fundació Althaia de Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l'Anoia i l'hospital de Berga.