La fiscalia va reiterar ahir la seva oposició a la suspensió de la pena de presó d'un any al berguedà Sergi Rodríguez Teti, a causa, va dir, de «la gravetat dels fets». Rodríguez va ser condemnat a un any de presó el setembre passat per haver agredit un regidor del PP durant la Patum de l'any 2012. En principi, el jove berguedà no havia d'anar a la presó perquè no té antecedents i la pena és inferior a dos anys, però la fiscalia s'ha oposat a commutar-li la pena. El fiscal considera que no va ser un «acte aïllat» sinó un «acte més del fustigament al qual està sotmès des de fa temps el regidor». També assegura que es tracta d'un «atac frontal a l'Estat de Dret encarnat en un representant públic» i diu que l'acusat no ha tingut «cap ombra de penediment».

D'altra banda, considera que l'agressió no va ser un «calbot», sinó «un cop de puny» que tenia l'objectiu de «desacreditar el principi d'autoritat pública». L'argumentació de la fiscalia per oposar-se a la suspensió de la pena es basa en el fet que «l'aplicació automàtica del benefici de suspensió provisional de la pena restaria transcendència a la consciència del jove a l'acte criminal». El fiscal encarregat del cas diu que el condemnat «no ha mostrat el més mínim remordiment pel que va fer».

En una breu vista oral, la representant de la fiscalia va reafirmar ahir els seus arguments, i va recordar que la pena ja es va rebaixar per l'aplicació del Codi Penal més favorable a l'acusat. L'acusació particular li va donar ahir suport, mentre que la defensa s'hi va oposar. Diversos membres del grup de suport al jove es van concentrar davant les portes de l'Audiència de Barcelona.El jove berguedà va ser condemnat a un any de presó i a una multa de 1.080 euros.