El Jutjat Penal 1 de Manresa ha assenyalat per al proper 29 de maig el judici contra quatre membres de la PAHC Bages, acusats d'haver atacat amb pintura, fa tres anys, diversos caixers del BBVA de la comarca, la nit del 19 al 20 de març del 2014. Tots quatre s'enfronten a una petició fiscal de nou mesos de presó, ja que, a banda d'un delicte de danys, la fiscalia els imputa un delicte de pertinença a un grup criminal, ja que considera que van actuar «de manera conjunta i coordinada».

L'acció es va dur a terme contra vuit oficines de l'entitat bancària. Segons el ministeri fiscal, els quatre acusats «van actuar en companyia d'altres persones no identificades, en nom d'un col·lectiu», tot i que no especifica que es tracta de la PAHC Bages. Segons afegeix el text, els acusats «es van cobrir parcialment els rostres amb caputxes i bufandes i, tot valent-se d'esprais de pintura, van causar desperfectes» que van requerir despeses de neteja i de reparació d'aparells electrònics.

Els imputats estan acusats d'haver participat en alguns dels atacs en caixers de Manresa (als carrers Sobrerroca i Guimerà), Sant Vicenç (al carrer Gran), Navarcles (a la plaça de la Vila) i Artés (al carrer Rocafort). A banda dels nou mesos de presó, la fiscalia demana per a cadascun d'ells multes d'entre 6.600 i 7.200 euros, a banda de sufragar els 3.946 euros amb què BBVA va xifrar els danys.

L'endemà dels fets, la PAHC Bages va justificar l'acció per donar suport a la PAH Sabadell, que feia 17 dies que estava tancada en un BBVA reclamant l'eliminació dels avaladors en les hipoteques.