Dues avaries elèctriques simultànies van deixar sense llum ahir al matí gairebé 3.500 domicilis de Sant Vicenç de Castellet i uns 2.200 habitatges més de Sant Joan de Vilatorrada, amb la qual cosa el nombre d'afectats bagencs va ser, en total, de 5.660.

Les dues incidències van ser fortuïtes, segons Endesa, i no van estar relacionades entre si. La majoria de perjudicats van estar sense servei elèctric durant dues hores, mentre que, en el pitjor dels casos, el subministrament va trigar cinc hores en restablir-se.

La primera incidència, segons fonts d'Endesa, es va registrar a les 11 del matí a Sant Joan de Vilatorrada, en un centre de transformació situat a l'avinguda Torrent del Canigó, que va començar a treure fum perquè es va cremar una de les cabines internes, segons les mateixes fonts. La incidència va mobilitzar al principi els Bombers, que van avisar la companyia elèctrica.

L'avaria va afectar 2.179 clients santjoanencs. Dues hores després, a la 1 del migdia, la majoria van recuperar el servei, excepte 344 afectats, que no van tornar a tenir el subministrament elèctric fins a les 4 de la tarda. Tots els afectats santjoanencs van ser realimentats per altres vies.

Poc després després de la incidència de Sant Joan, a 1/4 de 12 del matí, es va registrar una segona avaria, en aquest cas a Sant Vicenç de Castellet, que va deixar sense llum 3.481 clients, la gran majoria de la mateixa població santvicentina (tot i que una quaratena d'afectats també eren de Castellgalí i de Manresa). Segons Endesa, la incidència es va produir per l'avaria fortuïta d'un cable subterrani. La totalitat d'afectats no va recuperar el servei fins a 2/4 de 2 del migdia, és a dir, més de dues hores després.