L'accident mortal a la mina de Súria no és l'únic sinistre laboral que haurà d'afrontar penalment Iberpotash en els propers mesos. El pròxim juny seran jutjats tres càrrecs més de l'empresa per un accident a la mina de Vilafruns, en què va resultar ferit greu un treballador de manteniment, en caure d'una altura de cinc metres. L'operari, de 35 anys, va necessitar un any per recuperar-se i té seqüeles, com ara problemes de mobilitat, que li impedeixen treballar de forma normalitzada.

Els acusats, en aquest cas, són el director de seguretat de la mina, Rafael S. I., i dos responsables de manteniment de Vilafruns, Alberto S. K. i Sebastián B. M. Tots s'enfronten a una petició fiscal de dos anys i mig de presó.

Els fets, segons la fiscalia, van tenir lloc el 13 de març del 2013, al pou III de Vilafruns (a Balsareny). Malgrat que ja estava fora d'ús, Iberpotash va subcontractar una empresa perquè fes treballs de manteniment elèctric a l'exterior de la mina. La víctima treballava per a l'empresa subcontractada, Inelect Súria. L'operari es trobava a sobre d'una plataforma, situada a cinc metres del terra, que va cedir com a conseqüència del seu mal estat. En caure a terra, es va fer diverses fractures. Segons la fiscalia, l'accident va ser causat per falta de manteniment i per no haver bloquejat l'accés a la plataforma.