Els Mossos d'Esquadra han detingut una vident de Sant Joan de Vilatorrada, acusada d'haver estafat sis clients seus. La dona, de 52 anys i de nacionalitat espanyola, utilitzava dades personals dels seus clients per tal de comprar robots de cuina al seu càrrec, que després revenia per 900 euros. En total, l'engany està valorat en 8.400 euros, tot i que no es descarta que hi hagin més víctimes.

La detinguda, acusada de set delictes de falsificació documental i d'un delicte continuat d'estafa, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Segons ha informat aquest diumenge el cos policial, tot va començar quan a mitjans d'abril, els Mossos de Manresa van rebre la denúncia d'un ciutadà en què explicava que una financera li reclamava 2.400 euros per un préstec que ell no havia demanat per la compra de dos robots de cuina d'una marca coneguda, valorats en 1.200 euros cadascun.

Davant d'aquests fets, els agents van iniciar una investigació en la qual van localitzar fins a cinc persones més que es trobaven en la mateixa situació i els arribaven deutes de financeres per la compra d'un o dos robots de cuina que ells no havien efectuat.

Després de moltes gestions, els agents van poder identificar l'autora dels fets i van concloure que s'aprofitava de la confiança de persones conegudes del seu entorn per tal d'aconseguir una foto dels seus DNI.

Un dels mètodes que utilitzava per aconseguir aquestes fotos era treballant de vident. Demanava a la clientela una còpia del DNI pel davant i pel darrere, per tal de començar a fer els treballs esotèrics. Li enviaven les imatges del document a través del telèfon mòbil.

Un cop disposava d'aquestes fotos, realitzava compres de robots de cuina falsificant els contractes. Contactava amb diferents venedores de l'empresa distribuïdora per tal de facilitar l'engany que en total està valorat en 8.400 euros.

Quan li arribava la compra, venia els productes a través d'una aplicació mòbil de compravenda per un valor de 900 euros i d'aquesta manera aconseguia uns guanys nets.

La investigació va culminar amb la detenció de l'autora dels fets aquest dilluns passat, per set delictes de falsificació documental i un delicte continuat d'estafa.

La detinguda, que va passar a disposició del jutge en funcions de guàrdia de Manresa el dia següent, va quedar en llibertat amb càrrecs.